Паровозик Томас із жінкою-паровозиком із Кенії розкажуть дітям про біженців (ВІДЕО)

У британському мультфільмі про потяг на ім'я Томас дітям розкажуть про біженців. Разом з потягом Томасом це зробить його нова подруга Нія. Персонаж розроблений за рекомендаціями радниці ООН. Про це повідомило видання Заборона з посиланням на Telegraph.

жінка-паровозик Ніа родом із Кенії

Новий друг потяга Томаса – «бездомний» кенійський поїзд. Перший темношкірий жіночий персонаж Нія з’явиться в нових серіях мультфільму разом з іншими жіночими персонажами – Ашимо з Індії і Шейн з Австралії.

Сюжет із жіночими персонажами розробили за сприяння Толулопи Льюїс-Тамокі, радниці програми ООН-жінки в Африці.

«Ми бачимо, що в Нії немає дому, тому вона повинна залишатися на острові Содор (вигаданий острів, на якому живуть герої мультфільму), де вони працюють пліч-о-пліч із Томасом», – сказала Льюїс-Тамокі.

«Ми хочемо внести ідею біженця у свідомість дитини, водночас нікого не називаючи біженцем: хтось може виглядати по-іншому, але насправді виявиться вашим найближчим сусідом і дуже хорошим другом», – додала вона.

Нові серії покажуть на 33 мовах у понад 110 країнах.

Льюїс-Тамокі сказала, що в майбутньому шоу може стати «дивовижною платформою» для різних питань, включно з проблемою насильства щодо дівчат, рівної оплати праці, а також освіти дівчат.

«Можливості нескінченні», – зазначила вона.

«Томас і його друзі» – британський мультфільм, знятий за мотивами циклу книг The Railway Series англійських письменників Уілберта й Крістофера Одрі.

У мультфільмі розповідається про пригоди наділених людськими якостями потягів, що живуть на вигаданому острові Содор. Перша серія вийшла в 1984 році.

У різні роки героїв озвучували знаменитості, у тому числі Рінго Старр і Пірс Броснан.

кіно суспільство

Знак гривні
Знак гривні