Ієреїв УПЦ МП замкнули в Лаврі, щоб вони часом не підтримали автокефалію

Архієреїв УПЦ МП "зачинили" в Лаврі, щоб вони не змогли потрапити на призначену зустріч Президента України з єпископатом Московського Патріархату. Таке повідомлення розмістив у Фейсбуці Євстратій Зоря.

До цього речник Української православної церкви Київського патріархату додав, що Синод Московського Патріархату отримав із Кремля очевидний натяк: "хто з архієреїв не підкориться розпорядженням Митрополії (по факту ж - інструкціям з Москви) - той рішенням Синоду сьогодні ж позбудеться посади".

Як повідомлялося, сьогодні у резиденції предстоятеля УПЦ МП на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври розпочалося чергове засідання Синоду УПЦ МП. Засідання очолює предстоятель УПЦ МП Онуфрій. Заявлений порядок денний - розгляд "поточних питань з життя Церкви".

Як відомо, постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар Священного Синоду УПЦ, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; тимчасові члени Синоду: митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій; архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем; єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

релігія Церква абзац

Знак гривні
Знак гривні