В Сумах депутати просять захистити сім'ї від заборони домашнього насильства

Депутати виступають проти спроб ратифікації Стамбульської конвенції – документа, який спрямований на запобігання домашнього насильства. Вони також вважають загрозою для національної безпеки пункти про заборону дискримінації на ґрунті сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

відстоїмо традиційні сімейні цінності Домостроя!

Депутати у Сумах звернулись до президента, парламентарів, Кабінету міністрів та Ради національної безпеки й оборони України з проханням «захистити інститут сім’ї, не допустити легалізації цивільних партнерств і руйнування моральності українців».

Рішення про підтримку звернення розмістили на сайті Сумської ради.

Міським депутам не подобаються наміри змінити статтю 51 Конституції та вилучити звідти слова «чоловік» і «жінка», а також «План реалізації національної стратегії у сфері прав людини до 2020 року», що був затверджений у листопаді 2015 року.

Крім того, депутати вважають пункти про заборону дискримінації на ґрунті сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності «загрозою для національної безпеки».

Також депутати виступають проти спроб ратифікації Стамбульської конвенції – документа, який спрямований на запобігання домашнього насильства проти жінок і дівчат. Для того, щоб підсилити власну аргументацію, депутати наводять список країн, які не підписали конвенцію та зазначають, що «США часто підписували, але не визнавали міжнародні угоди».

Це не перше звернення депутатів у Сумах, спрямоване проти ЛГБТ. У квітні вони просили Кабмін та Верховну Раду захистити «традиційні сімейні цінності» в Україні та вилучити з Трудового кодексу та інших документів чи проектів законів будь-яке згадування про «сексуальну орієнтацію» та «гендерну ідентичність». Активісти неодноразово підкреслювали, що подібні ініціативи депутатів порушують права людини.

Хмарочос

сумщина маразм суспільство

Знак гривні
Знак гривні