Звільнили вчительку, яка позбавила солодощів дитину, чиї батьки відмовилися здати гроші

У Харкові в одній зі шкіл виключили з батьківського комітету та звільнили з посади вчительки жінку, яка не дала учениці торт через відмову її батьків платити за шкільне свято. Про це місцевому ресурсу 057.ua повідомила директор Департаменту освіти міської ради Ольга Деменко, - передає Громадське.

«Сьогодні (29 жовтня – ред.) почався навчальний процес, і до занять Наталя Толяренко не приступила. Зараз уроки інформатики веде інший вчитель. Я вважаю недопустимим, коли така людина навчає дітей і готує вчителів», — сказала Деменко.

Крім участі в батьківському комітеті та посади вчительки у школі Наталя Толяренко також працює у Харківському національному педагогічному університеті. За словами ректора вишу, підстав для її звільнення немає.

«Як до доцента у мене немає до неї претензій. Інцидент стався у школі. Свою провину Наталя визнала. В університеті ми провели збори, поговорили з доцентами, пояснили ситуацію. Ми вчимо добром», — сказав ректор вишу Іван Прокопенко.


Страх і ненависть у батьківському комітеті. Дитину зацькували, бо її батьки не здали гроші

Нагадаємо, що в одній зі шкіл Харкова батьки влаштували дітям свято з нагоди завершення першої чверті. Однак одній з учениць не дали солодощів через те, що її батьки не здали на це грошей. Після цього інциденту мати дитини звинуватила класного керівника та школу у знущаннях з дівчинки. У соцмережі батьки почали активно обговорювати цей випадок у школі. Одні звинуватили матір дитини, інші — встали на захист учениці та виступили проти дискримінації.

Нагадаємо, у серпні 2018 міністерство юстиції України розпочало інформаційну кампанію#СтопБулінг, орієнтовану на дітей та їх батьків.

У 2017 році в українських школах було близько 109 тисяч звернень до психологів з приводу цькування. До психологів з цим зверталися як самі учні, так і батьки зі вчителями.

За даними організації «STUDENA», 63,9% вчителів стикалися із цькуванням дітей у своєму класі.

школа суспільство харків абзац

Знак гривні
Знак гривні