На Полтавщині в'язнів лякають шипованими рогачами, як диких звірів (ФОТО)

Гострі металеві шипи і колючий дріт проти засуджених. Після цього ми хочемо бачити їх на волі людьми? Після нелюдського поводження з ними? - сказали в Генпрокуратурі.

Прокуратура Полтавської області під час перевірки виправних колоній регіону виявила, що до буйних ув'язнених тут можуть використовувати рогачі з шипами. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, - передає ЛБ

У Кримінальному процесуальному кодексі передбачено, що стосовно ув'язнених, які чинять фізичний опір персоналу колонії, проявляють агресію, беруть участь у масових заворушеннях, може застосовуватися фізична сила, спеціальні засоби, гамівна сорочка та зброя.

"Усупереч законодавству в приміщенні відділу нагляду та безпеки виправних установ на видному місці зберігаються спеціальні засоби, заборонені законом: зачепи, рогач, лом, кувалда тощо. Ба більше, зачепи і рогачі обладнані рукоятками, обмотаними колючим дротом, і оснащені гострими металевими шипами розміром 2 -3 см... Гострі металеві шипи і колючий дріт проти засуджених. Після цього ми хочемо бачити їх на волі людьми? Після нелюдського поводження з ними?" - обурилася Сарган.

Керівникам Полтавської колонії №64, Божковської колонії №16, Крюківської колонії №29, Надержищенської колонії №65 наказали усунути виявлені порушення.

Паралельно розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).

кримінал полтавщина абзац

Знак гривні
Знак гривні