Сенцов попросив оприлюднити свій заповіт (ДОКУМЕНТ)

Режисер просить екранізувати його твори й передати всі права його дітям.

Український режисер Олег Сенцов попросив опублікувати свій заповіт, який він написав у вересні і передав сестрі Наталії Каплан.

Про це повідомляє ЛБ з посиланням на "Громадське".

У листі від 7 вересня 2018 року Сенцов заповідає екранізацію своїх робіт режисерці Євгенії Врадій. Також Сенцов призначив спадкоємцями своїх дітей - Аліну і Владислава.

Повний текст заповіту:

«Я, Сенцов Олег Геннадійович, перебуваючи при здоровому глузді й твердій пам'яті, заповідаю в разі моєї смерті екранізацію фільмів за моїми сценаріями, а саме "Носоріг", "Кай", а також написаними мною в неволі "Блискучий світ", "Ворони" та "Крісті", моїй соратниці і другому режисерові Євгенії Врадій як режисеру-постановнику. У разі її відмови вона має право вибрати, кому передоручити ці екранізації, а також вибрати компанію-виробника цих фільмів.

Правонаступниками, спадкоємцями і одержувачами моїх гонорарів після моєї смерті я призначаю моїх дітей: Сенцову Аліну і Сенцова Владислава. Заповіт складено в ІК-8 м. Лабитнангі в присутності і завірено моїм адвокатом Дінзе Дмитром. 07.09.18".

Нагадаємо, 5 жовтня Сенцов у відкритому листі заявив про припинення голодування через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити всіх українців-політв'язнів Кремля він дотримувався 145 днів.

Пізніше Сенцов написав у заяві, яку передав через свого адвоката Дмитра Дінзе, що припиняє голодування з 6 жовтня 2018 року. Після 6 жовтня ніякої достовірної інформації про стан Сенцова не надходило.

16 жовтня сестра Сенцова повідомила, що він вийшов з голодування з тяжкими наслідками для здоров'я і не вірить у те, що може вийти з російської в'язниці.

герої крим кремль сенцов агресія анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні