Дожились. ОБСЄ фактично повторює Путіна: російські воєнні розпізнавальні знаки на Донбасі могли купити в будь-якому воєнторзі

В ОБСЄ не побачили прямих доказів російського втручання на Донбасі. При тому, що представники місії неодноразово бачили людей з розпізнавальними знаками армії РФ на формі - але "таку форму можна купити в будь-якому місці". Це нагадує, як казав Путін про "будь-який воєнторг", ще коли йшлося про зелених чоловічків у Криму - яких він уже після анексії визнав за російських військових.

Моніторингова місія ОБСЄ не побачила прямих доказів російського втручання на Сході України. Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає ЛБ.

Бачили все, крім прямих доказів:

"Що стосується того, що ми побачили на місці, ми не побачили прямих доказів (російського втручання, - ред.). Втім, ми бачили конвої, які виїжджають і виїжджають в Україну ґрунтовими дорогами посеред ночі в місцях, де немає офіційного перетину кордону", - сказав представник ОБСЄ в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy.

Хуг додав, що місія бачила особливі види зброї, які в деталях описала у звітах, включно з військовим електронним озброєнням.

"Ми також говорили з узятими в полон українською армією бранцями, які заявляють, що вони служать в російській армії і під час ротації беруть участь у військових діях в Україні", - заявляє Хуг.

Він зазначив, що представники ОБСЄ також бачили людей з розпізнавальними знаками армії Росії на формі, але, за його словами, "таку форму можна купити в будь-якому місці".

"Ми бачили також розпізнавальні знаки Німеччини, Іспанії та інших, а також Росії", - резюмував Хуг.

Нещодавно Александр Хуг, який після завершення терміну в жовтні йде з посади першого заступника глави місії в Україні, заявив, що військову частину конфлікту на Донбасі можна зупинити за лічені години, але на повне завершення піде набагато більше часу.

Як повідомлялося, новим заступником глави СММ ОБСЄ в Україні стане британець Марк Етерінгтон.

Місія ОБСЄ розпочала роботу в Україні в березні 2014 року - спочатку в Криму, куди в результаті окупанти перестали пропускати спостерігачів, а потім і на Донбасі.

донеччина маразм росія луганщина агресія абзац

Знак гривні
Знак гривні