Опитування економічний занепад більша загроза ніж агресія Росії (ІНФОГРАФІКА)

За даними свіжого опитування Фонду Демократичні ініціативи, українці частіше вбачають загрози Україні в економічній площині, ніж у воєнній чи політичній.

Прес-реліз оприлюднено 24 жовтня, там само можна скачати й дані опитування в таблицях. Було можливо вказати кілька, але не більше трьох, варіантів відповіді - тому сума перевищує 100%.

Від Текстів :

Такі результати опитування, на нашу думку свідчать, про перекос в інформаційному полі України. Адже економіка країни, хоч і повільно, але зростає не дивлячись на втрати важливий промислових території. Зросає навіть такий бізнес "для забезпечених", як авіапервезення.

До того ж слабке економічне зростання частково пов'язане із агресією Росії. Не кожен бізнесмен готовий відкривати виробництва у країні де точиться війна.

З іншого погляду ці результати можна інтерпритувати так, що військові загрози вдало подолані і люди сконцентрувалися на своїх поточних життєвих проблемах.

Дивіться також:


Українці вважають, що корупція більше заважає розвиватись Україні, ніж війна з Росією (ІНФОГРАФКА)

Детальніше (без візуалізації) про формулювання питань, відповідей, про репрезентативність і статистичну похибку - на сайті Демократичних ініціатив

інфографіка війна суспільство соціологія

Знак гривні
Знак гривні