Ритм Києва: як виглядає трафік з висоти - пришвидшена зйомка (ВІДЕО)

Киянин зняв з дрона затори та розв’язки столиці. Відео показує рух автомобілів та пішоходів у багатьох київських локаціях, пришвидшений у 20 разів.

«Для такого типу зйомки дуже важливим є рух. Я обирав найжвавіші та найкрасивіші локації Києва. Хотів максимально передати відчуття ритму великого міста, показати його масштаби та активність мешканців. Я вже не раз знімав Київ з дрона. Але хотілось чогось нового, показати Київ з незвичайного ракурсу та змінити звичайний хід часу, тому і виникла така ідея», – говорить автор відео Сергій Сергійчук, якого цитує Хмарочос.

На обраній локації автор виставляляв найкращий кут огляду та зберігав координати для повторної зйомки вночі. Оскільки відео пришвидшене в 20 разів, то одну локацію автор відзнімав в середньому 40 хвилин.

«Але на деякі локації я повертався по два-три рази бо с першого разу не вдалось правильно вибрати ракурс та були проблеми зі сонцем», – пояснює він.

Нагадаємо, з 1 червня в Україні суттєво обмежили використання дронів.

Зокрема, забороняється знімати майже всю територію Києва.

Відтепер на польоти дронів масою понад два кілограми потрібно подати заявку й отримати відповідні дозволи від Повітряних сил, прикордонної служби тощо.

Дрони масою до двох кілограмів можуть використовуватися за умови дотримання низки обмежень:

- польоти виконуються тільки вдень;
- польоти виконуються поза межами встановлених заборон та обмежень використання повітряного простору – зокрема, це майже повністю територія Києва;
- заборонено польоти над дорогами державного значення, центральними вулицями населених пунктів, залізницями, лініями електропередач (але дозволений перетин вище перелічених об’яєктів), промисловими зонами, електростанціями, залізничними станціями, морськими портами, газо- і нафтосховищами, місцями аварій та катастроф, в’язницями й ізоляторами, зонами антитерористичних і спецоперацій, зонах, визначених для гарантування безпеки осіб, щодо яких здійснюється державна охорона тощо;
- польоти виконуються в межах прямої видимості, але не далі ніж 500 м від зовнішнього пілота;
- максимальна висота польоту – не вище 50 м над рівнем землі чи води та тільки за умов візуальної видимості зовнішнім пілотом;
- не дозволяється підлітати ближче як на 30 м до іншої особи, яка не пов’язана з виконанням польоту;
- не ближче 50 м до групи людей до 12 осіб, які перебувають поза межами приміщень, тварин, транспортних засобів, кораблів, човнів, об’єктів приватної власності;
- не ближче 150 м від груп людей кількістю більше 12 осіб, які перебувають поза межами приміщень, і від районів забудов багатоповерховим житлом.

Порушення правил загрожує штрафом від 1020 до 8500 гривень.

Утім, цей Порядок є тимчасовим. Державна авіаційна служба продовжує розробляти Авіаційні правила, тож ці положення можуть бути змінені.

місто краса транспорт київ

Знак гривні
Знак гривні