На конкурсі в Данії переміг стартап із Сум: кульочки, які можна з'їсти (ФОТО)

Оцінка статті на цей момент: +1/-0
Читати Не читати Коментувати
  • 2114 Перегляди
  • 0 Коментарі
  • 19/10/2018Дата публікації

Екологічні пакети можна варити, як локшину. Винахід українців вже зацікавив інвесторів із Португалії, Єгипту й Данії.

На міжнародному конкурсі в Копенгагені University Startup World Cup здобули перші місця два українські стартапи, повідомляє Міністерство освіти і науки.

Проект Сумського національного аграрного університету – FoodBIOPack – переміг у номінації Sustainability Award. Дослідники розробили еко-пакування для харчових продуктів, яке надалі можна використовувати як органічне добриво.

Науковці помітили, що крапля розчину полісахариду, висихаючи, дає еластичну плівку, схожу на поліетилен. Зроблений з неї матеріал розкладається всього за місяць.

За бажання, біопакет можна розмочити, порізати і зварити веганську локшину. Крім пакетів, дослідники розробили одноразовий посуд, який може замінити пластиковий.

Вже під час конкурсу стартап зацікавив інвесторів із Португалії, Єгипту й Данії.

Вчені Вінницького аграрного університету перемогли в номінації Social Media Award з проектом, який описує технологію подрібнення сипучих речовин до розміру часток від 5 до 50 мікрометрів.

Команди-переможці отримують 25 тисяч доларів на розвиток свого проекту. Цьогоріч у конкурсі взяли участь майже 70 університетів із більш як 40 країн світу.

Хмарочос

Оцінка статті на цей момент: +1/-0
Читати Не читати Коментувати
 
 

Коментарі 0

Для того, щоб писати свої коментарі, залогіньтесь! Якщо ви не маєте логіну, тоді спочатку зареєструйтесь, щоб його отримати!