Де в Києві найбільша щільність населення, з урахуванням нових житлових комплексів (КАРТА)

У компанії «Гео Дизайн» підрахували кількість мешканців з урахуванням нових житлових комплексів. Geodesign.info склали карту Києва, на якій відображено кількість мешканців у радіусі 300 метрів від торговельних центрів. Це зроблено, щоб шукачі житла знали, на що йдуть.

Як зазначив керівник стартап-компанії «Гео Дизайн» Іван Микуляк, це частина великого дослідження, яке готують для сайту пошуку квартир ЛУН. За його словами, дослідження надасть різносторонню оцінку житла на основі математичних моделей.

Карта показує, які мікрорайони Києва мають найбільшу щільність населення. Зокрема, видно, наскільки нові ЖК, такі як «Комфорт-таун» і «Ліко-град», додають щільності.

«Видно, де насправді живуть кияни, – аж ніяк не в центрі. Цілком логічно саме в цих районах розміщувати різні сервіси й робочі місця. Поки ж киянам доводиться дуже багато їздити по місту, й рішення проблеми не в нових лініях метро, а в нових офісних центрах на всіх цих борщагівках, троєщинах і виноградарях», – прокоментував карту урбаніст Григорій Мельничук.

У січні аналітики «Гео Дизайн» розробили карту заповненості шкіл Києва. Згідно з нею, найбільш переповненими є школи на Позняках.

Дивіться також:


Карта київських шкіл та будинків, які до них «приписані»

Текст про щільність населення Києва - за матеріалом Хмарочоса

київ будівництво абзац

Знак гривні
Знак гривні