Французка, яка вдавала з себе жертву теракту - сяде в тюрму

Вона робила це заради компенсації та пільг - а на суді плакала, заявляючи, що кається.

У Франції до 6 місяців в’язниці та 18 місяців умовного ув’язнення засудили Александру Дам’єн за те, що вона вдавала з себе жертву теракту 2015 року. Про це повідомляє Заборона.

Під час суду Дам’єн розплакалася, визнала себе винною – вона заявила, що «повністю розкаюється». Адвокат француженки додав, що вважає вирок «розумним і справедливим», оскільки прокурор просив для неї 18 місяців обов’язкового ув’язнення без можливості вийти достроково.

Дівчина отримала 20 тис. євро від Гарантійного фонду жертв тероризму, державні пільги. Також вона брала участь у терапевтичній поїздці до Нормандії коштом Французької асоціації жертв терактів.

Як стало відомо, у 2015 році Дам’єн заявила, що перебувала біля кафе «Карійон», коли на нього напали терористи. Дівчина вступила в асоціацію постраждалих «Життя для Парижа». Проте у 2016 році кілька учасників цієї асоціації звернулися до поліції з підозрами щодо Дамʼєн. Вони розповіли, що дівчини не було в районі «Карійона» удень теракту, але вона роздавала інтерв’ю та фотографувалася біля кафе з іншими жертвами наступні кілька днів. Вироки винесли ще 15 шахраям.

Нагадаємо, теракти в Парижі відбулися восени 2015 року. Це була найбільша терористична атака в історії Франції. Сталася серія нападів – у паризьких кафе, на концерті групи The Eagles of Death Metal і поблизу стадіону «Стад-де-Франс». Унаслідок атак загинули 130 осіб, понад 350 отримали поранення.

франція тероризм кримінал

Знак гривні
Знак гривні