Водіїв знову штрафують за перевищення швидкості. Чому це необхідно (ІНФОГРАФІКА)

Штрафи необхідні, і якомога жорсткіші. Потрібні й інші методи впливу - аж до побудови доріг, на яких неможливо "ганяти", у необхідних місцях. Адже більшість ДТП в Україні стається саме через перевищення швидкості.

За перше півріччя перевищення швидкості стало основною причиною ДТП, значно перевищивши всі інші.

Дані поліції

Найчастішими причинами ДТП з постраждалими в Україні за перше півріччя 2018 року стали перевищення безпечної швидкості (1581*), порушення правил маневрування (868), порушення правил проїзду перехресть (463) та недодержання дистанції (424).

Причини смертельних ДТП дещо відрізняються, проте на перших місцях так само — перевищення швидкості та порушення правил маневрування.

Слід зазначити: в таблиці, наданій Нацполіцією, окремо зазначено перевищення безпечної швидкості (вказано в інфографіці) та перевищення встановленої швидкості (значно менше випадків). Що це означає? Що встановлену швидкість у місцях скоєння подібних ДТП варто зменшити до "безпечної".

Нагадаємо, водіїв знову штрафують за перевищення швидкості.

Поки нові прилади фіксації швидкості працюватимуть на 23-х дорогах та трасах України, проте цей список буде постійно розширюватися.

Американський пристрій TruCam має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів. Він працює до 15 годин без підзарядки. TruCam має карту пам’яті на 16 тисяч відеороликів чи 40 тисяч фото. Робить до 3 фото в секунду.

Використано матеріали Open Data Bot та Громадського

Дані української поліції відрізняються від статистики, яку надає Всесвітнья організація охорони здоров’я. За даними ВООЗ, щороку в світі від ДТП гине 1,3 мільйона людей. Найчастішими причинами сметельних ДТП в організації називають водіння у нетверезому стані, перевищення швидкості. Можна припустити, що керування в нетверезому стані в Україні не завжди записують. Крім того, різниця між "безпечною" швидкістю та "встановленою" швидкістю змушує замислитися, зокрема, про якість доріг та про чинні надто високі обмеження швидкості.

ДТП закон поліція інфографіка транспорт автомобілі

Знак гривні
Знак гривні