У марші УПА в Києві взяли участь німецькі проросійські неонацисти (ФОТО)

Члени так званої Націонал-демократичної партії Німеччини, яку в самій Німеччині визнають як неонацистську, відомі своєю проросійською позицією, пройшлися Києвом в одній колоні з "Нацкорпусом", С14 та "Свободою" в марші УПА. Там само іноземні фотокореспонденти помітили й неонацистів із німецької-таки партії "Третій шлях", - пише Німецька хвиля.

Фото з німецькомовного сайту Німецької хвилі - лінк вище

Члени Der Dritte Weg та Junge Nationalisten, вочевидь, приїхали до Києва на конференцію ультраправих Paneuropa - вона пройшла 15 жовтня у клубі "Реконкіста". Крім них, у заході брали участь українські «Національний корпус», ВО «Свобода» та «Карпатська Січ», а також італійська неофашистська партія Casapound Italia, норвезька ультраправа Alliansen – Alternativ for Norge та інші.

Der Dritte Weg («Третій шлях») було створено в 2013 році колишніми членами ультраправої Націонал-демократичної партії Німеччини (NPD). За даними The Jerusalem Post, вони мають зв’язки з режимом Башара Асада і Хезболлою. Також співпрацюють із неонацистським «Північним рухом опору».

Junge Nationalisten («Молоді націоналісти») – молодіжне крило NPD. Його нерідко порівнюють з Гітлер-Югендом, а саму NPD – з Націонал-соціалістичною робітничою партією Німеччини. Влада Німеччини двічі намагалася заборонити NPD, але безуспішно.

Члени NPD відомі своєю проросійською позицією, зокрема у питанні анексії Криму. Так, пише Deutsche Welle, у 2013 році член партії Олаф Розе написав статтю, в якій хвалив Володимира Путіна за захист «російської ідентичності від західного впливу». У 2014 році віце-голова NPD Карл Ріхтер закликав НАТО припинити "військову агресію НАТО" в Україні. У 2015 році голова NPD Удо Фогт хвалив політику Путіна на конференції ультраправих у Санкт-Петербурзі.

У 2013 році NPD домовилася з українським ВО «Свобода» про співпрацю щодо побудови в Європі націоналістичних держав як альтернативи Євросоюзу. Відповідно, пізніше партія виступила проти вступу України в ЄС.

Використано український текст Хмарочоса

німеччина радикалізм путін пропаганда київ абзац

Знак гривні
Знак гривні