Повні розкольники: РПЦ розриває стосунки з Константинополем

Всі єретики, Вселенський патріархат єретичний, і тільки в Росії - справжнє православіє. Синод РПЦ у Мінську вирішив цілковито розірвати відносини з Константинополем.

Так, синод визнав неможливим подальше євхаристійне спілкування з Константинополем. У рішенні вказано, що РПЦ не виконуватиме рішення Константинополя.

«На засіданні Священного Синоду прийнято рішення про повний розрив спілкування з Константинопольським патріархатом», — заявив представник РПЦ митрополит Іларіон про підсумки засідання Синоду.

На практиці ж таке рішення означає, що віряни РПЦ не зможуть причащатися у храмах Константинопольського патріархату, а священики та ієрархи не зможуть проводити спільних богослужінь.

Такий крок - найвища міра інституційних церковних санкцій, - підкреслює ВВС.

Синод також закликав лідерів та синоди помісних православних церков до "належної оцінки вищезгаданих антиканонічних діянь Константинопольського патріархату", а також до "спільного пошуку шляхів виходу з тяжкої кризи".

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав продовження надання автокефалії України, а також офіційно затвердив, що церквою-матір’ю України є Константинополь. Також Синод визнав недійсною анафему глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної провославної церкви Макарія.

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що у найближчий час відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

Громадське телебачення

релігія маразм росія Церква

Знак гривні
Знак гривні