Мешканка Армянська закликала зібратися через нові хімвикиди. До неї прийшли окупаційні поліцаї

До мешканки Армянська в анексованому Криму Катерини Пивовар прийшли російські силовики після того, як вона закликала містян зібратися через нові хімічні викиди з заводу «Кримський титан».

За словами Пивовар, вона закликала матерів з дітьми зібратися під будівлею місцевої адміністрації та попросити владу поспілкуватися з мешканцями міста з приводу шкідливих викидів.

Як розповіла жінка в коментарі «Крим.Реалії», після її закликів до неї прийшли силовики.

Жінці вручили попередження про можливе порушення нею російського законодавства. Також поліція сказала жінці, що їй не слід організовувати мітинг.

Офіційно місцева поліція та прокуратура не коментували цей інцидент, - пише Громадське.

11 жовтня мешканці Армянська почали скаржитися на нові хімічні викиди у повітря. Окупаційна «влада» та «Мінприроди» Криму заперечили нові викиди в Армянську.

Нагадаємо, на півночі анексованого Криму в ніч з 23 на 24 серпня стався викид невідомої речовини. Російські ЗМІ про викид повідомили лише 27 серпня. Вони також зазначили, що у зв'язку з цим утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев у місті Армянськ.

На початку вересня окупаційна влада анексованого Криму вирішила зупинити завод «Кримський титан» через неконтрольовані викиди. Також стало відомо, що через викиди на заводі «Кримський титан» в анексованому Армянську евакуюють дітей.

екологія крим окупація анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні