Зниклого президента Інтерполу, як виявилося, затримав Китай одразу після приземлення

Китай підтвердив, що затримав президента Інтерполу Меня Хунвея, якого не могли знайти близько двох тижнів.

Джерела видання South China Morning Post додали, що Хунвея затримали та відвезли на допит, як тільки його літак приземлився в Китаї 25 вересня.


Голова інтерполу, китаєць, зник безвісти, поїхавши до Китаю

Дружина Хунвея вперше після його зникнення прокоментувала ситуацію. Вона повідомила, що перед тим, як з ним втратився зв’язок, Мень Хунвей надіслав їй фото ножа. Грейс Хунвей подумала, що це міг бути сигнал про небезпеку, передає Associated Press.

За чотири хвилини до того, як він надіслав фото ножа, Мень Хунвей написав дружині «Чекай на мій дзвінок». Інтерпол оголосив, що президент установи Мень Хунвей, затримання якого 7 жовтня підтвердив Китай, пішов у відставку.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на Інтерпол.

«У вівторок, 7 жовтня, в Генеральному секретаріаті Інтерполу в Ліоні, Франція, ухвалено рішення про відставку Меня Хунвей, президента Інтерполу, рішення набирає чинності відсьогодні», — йдеться у заяві Інтерполу.

В Інтерполі зазначили, що виконувачем обов'язків глави агенства стане Кім Чен Янь з Південної Кореї.

Нового президента Інтерполу призначать на зустрічі 18-21 листопада в Дубаї.

Нагадаємо, що поліція Франції почала розслідувати зникнення голови Інтерполу Меня Хунвея 5 жовтня. До правоохоронців звернулася дружина Хунвея, яка проживає в французькому місті Ліон (де й розташована штаб-квартира Інтерполу). Вона нічого не чула від чоловіка з моменту його поїздки до Китаю наприкінці вересня.

Мень Хунвей очолював Інтерпол з 2016 року. Перед тим, як обійняти посаду очільника Інтерполу, Мень Хунвей був заступником міністра громадської безпеки Китаю.

6 жовтня Інтерпол направив Китаю запит через зникнення президента організації.

Китай франція абзац

Знак гривні
Знак гривні