Власником NewsOne, де часто виступає Тимошенко, став соратник Медведчука

Новим власником телеканалу NewsOne став депутат Тарас Козак із Опоблоку, пов'язаний з Медведчуком. Тарас Козак – близький соратник українського політика, лідера руху Український вибір і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери, пише Детектор Медіа. Канал відомий антиукраїнським спрямуванням і частими кількагодинними виступами Юлії Тимошенко.

Така от "інформаційна еліта":

Про зміну власника повідомив позафракційний народний депутат Євген Мураєв, чий батько Володимир Мураєв де-юре був кінцевим бенефіціарним власником каналу.

Тим часом Андрій Портнов, колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича, який з 27 серпня управляв 100% акцій телеканалу NewsOne, заявив, що ініціював розірвання угоди про управління каналом.

«На рішення про зміну структури власності я повпливати не можу і не вважаю коректним висловлюватися з приводу його доцільності та можливих наслідків. У зв’язку з цим я ініціював розірвання угоди про управління NewsOne», – написав він у фейсбуку.

«Із сьогоднішнього дня я більше не матиму стосунку до інформаційної, адміністративної чи іншої діяльності телеканалу», – додав він.

20 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») через висловлювання кількох ведучих і гостей ефіру про війну на Донбасі, спікера Верховної Ради Андрія Парубія та автокефальну церкву.

Медіаюрист Центру демократії та верховенства права Максим Дворовий припускає, що зміна власника телеканалу NewsOne може бути зумовлена потребою убезпечити телеканал NewsOne від можливих санкцій Ради національної безпеки та оборони.

«Найпевніше, зміна власника пов'язана з учорашнім зверенням парламенту до РНБО щодо накладення санкцій на ТОВ "Новини 24 години", яке є юридичною особою телеканалу NewsOne. За Законом України "Про санкції", на юридичних осіб, зареєстрованих в Україні, санкції можуть накладатися лише у випадку, якщо їх контролюють іноземці чи апатриди, нерезиденти, або ж якщо через них фінансується терористична діяльність. Вірогідно, Андрія Портнова можна розцінювати як нерезидента, а тому цей крок може бути зроблений для того, аби зняти загрозу накладення санкцій з телеканалу», – прокоментував пан Дворовий «Детектору медіа».

медведчук змі

Знак гривні
Знак гривні