Гарячу воду в Києві анонсують уже на після 10 жовтня. І то не факт

В деяких районах Києва води немає по півроку. Відновлення гарячого водопостачання у столиці можливе лише після укладання мирової угоди з Нафтогазом у судовій справі.


Раніше Гройсман анонсував воду до 7 жовтня

«10 жовтня, після засідання суду, ми зможемо підписати цю мирову угоду, і тоді — відновити постачання гарячої води та почати опалювальний сезон. Навіть у таких складних умовах ми змогли уникнути надзвичайних ситуацій», - повідомив профільний заступник міського голови Києва Петро Пантелеєв.

В той же час, за інформацією журналістів «Української правди», які посилаються на прес-секретарку Пантелеєва, після підписання мирової угоди, договір на постачання газу укладуть протягом 2-3 днів. В той же час, на запуск системи теплогенерації Києва необхідно близько 5 днів.

Борги - Ахметова, страждають - люди

11 вересня Київрада ухвалила остаточне рішення про успадкування боргів «Київенерго» за газ перед Нафтогазом.

Раніше, 29 серпня, на засіданні уряду Володимир Гройсман доручив Мінфіну почати оформлення субвенції у розмірі 729 мільйонів гривень, яка дозволить Києву укласти з Нафтогазом договір про постачання газу.

Нагадаємо, що КМДА погодилась успадкувати заборгованість «Київенерго» перед Нафтогазом та повідомила про те, що підпише з компанією мирову угоду.

На період переговорів про укладання нового контракту на постачання газу, міська влада Києва закупила газ для гарячого водопостачання за майже вдвічі вищими ніж у Нафтогазу цінами.

Раніше у Київраді ухвалили рішення про створення комунального підприємства Київтеплоенерго, яке взяло на баланс тепломережі від ПАТ «Київенерго», включаючи котельні та ТЕЦ.

В той же час, у новоствореному комунальному підприємстві відмовлялися ставати правонаступниками боргів «Київенерго», через що у Нафтогазі відмовляються постачати газ.

19 липня стало відомо, що теплопостачальна компанія «Київенерго», яка належить Рінату Ахметову, збирається оскаржити рішення суду, в якому відмовили передати її боргові зобов’язання перед Нафтогазом комунальній компанії Київтеплоенерго.

Раніше в КМДА повідомляли, що не збираються «успадковувати» борги «Київенерго» перед Нафтогазом. В газовій компанії повідомили, що це суперечить законодавству, а київська влада «чинить на Нафтогаз публічний тиск».

Нафтогаз, у свою чергу, заявив, що постачатиме газ Київтеплоенерго після вирішення питання із заборгованістю.

жкг скандал київ

Знак гривні
Знак гривні