У Києві покажуть виставу про Сенцова та інших політв'язнів Росії (ФОТО)

6 та 7 листопада 2018 року в Києві пройде вистава Білоруського Вільного Театру Burning Doors, яка розповідає історії трьох людей мистецтва, що опинилися у в’язниці – кінорежисера Олега Сенцова, активістки Марії Альохіної, художника Петра Павленського.

Ініціатор показу Burning Doors в Києві – Андрій Хливнюк, який з 2015 року співпрацює с БВТ. У виставі звучить музика гурту Бумбокс. «Вистава про свободу і здоровий глузд, що сколихнула світ! Актори і режисер, без перебільшень, викладаються цілковито і повністю» – говорить музикант.

Головна мета вистави – привернути увагу світової спільноти до неприйнятності політичних переслідувань у 21-му сторіччі. Білоруський Вільний Театр розпочав світові гастролі з виставою Burning Doors восени 2016. Саме відтоді по всьому світу разом із показом вистави була розгорнута громадська кампанія за звільнення політв’язнів та, зокрема, Олега Сенцова, до якої долучилася низка відомих діячів культури і громадських діячів з усього світу.

Газета The New York Times назвала Burning Doors третьою найбільшою театральною подією 2017-го року: «Жодна британська театральна компанія не може зробити такого рівня інтелектуальної, емоційної й політичної інтенсивності у своїх виставах. Білоруський Вільний Театр і «Палаючі двері» – приголомшливі».

Хмарочос

герої крим кремль сенцов росія окупація анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні