В Іспанії показали першу у світі капсулу Гіперлуп (ВІДЕО)

Компанія Hyperloop Transportation Technologies Inc., яка займається реалізацією проекту надшвидкісної системи поїздів, представила першу у світі повномасштабну пасажирську капсулу.

Капсулу довжиною 32 метри і вагою 5 тонн планують перевезти у французьке місто Тулуза для додаткової збірки. Після цього її планують використовувати на одному з перших комерційних шляхів каліфорнійського стартапу, відомого як HyperloopTT, — передає Громадське.

За одну поїздку в капсулі можна перевезти від 28 до 40 пасажирів, а за добу на одній лінії — до 164 тисяч. Технологія Hyperloop передбачає переміщення пасажирів в капсулах зі швидкістю понад 1200 км на годину в трубах низького тиску.

Майже повністю виготовлена​ з композитного матеріалу на потужностях компанії Airtificial, яка є партнером компанії HyperloopTT, отримала назву Quintero One.

Hyperloop — це проект вакуумного потяга, який запропонував американський винахідник та засновник компанії SpaceX Ілон Маск. Система Hyperloop працює на основі магнітів та турбін, які запускають капсули на повітряній подушці. Завдяки цьому потяги рухаються по вакуумних трубах з величезною швидкістю.

Нагадаємо, 15 червня Міністр інфраструктури України Володимир Омелян підписав договір про співробітництво з Hyperloop Transportation, яка займається розробкою та будівництвом швидкісного сполучення Hyperloop.

Також зазначалось, що будівництво Hyperloop в Україні коштуватиме дешевше, ніж будівництво залізниці.

У лютому 2018-го Омелян заявив про створення тестового майданчика для Hyperloop в Україні. Пізніше повідомили, що цей майданчик планують запустити у 2019 році.

У 2016 році в Неваді провели перше успішне випробування Hyperloop. Капсула всередині спеціальної труби змогла розігнатися до швидкості у 187 км/год за 1,1 секунди.

У березні 2017 року стало відомо про початок будівництва високошвидкісного поїзда Hyperloop у Каліфорнії.

краса технології

Знак гривні
Знак гривні