Катерину Амосову звільнили з посади ректорки медуніверситету. Вдруге

Міністерство охорони здоров'я вдруге звільнило Катерину Амосову з посади ректорки медичного університету імені Богомольця після того, як 20 вересня суд ухвалив відновити її на посаді.

Про це повідомила прес-служба МОЗ. Контракт із Амосовою розірвали 1 жовтня, - уточнює Громадське.

Причиною звільнення називають невиконання вимог Державної аудиторської служби України МОЗ.

Зазначають, що станом на 1 жовтня Амосова не усунула порушення після ревізійної перевірки 2016 року (за період з 1 жовтня 2012 року по 1 грудня 2015) в повному обсязі.

Зазначають, що загальна сума збитків державі через невиконання ревізійних вимог — понад 3 мільйони гривень.

«Перевірка виявила низку грубих порушень, після чого Держфінінспекція України зобов’язала керівництво НМУ усунути їх. Однак вимоги були виконані Катериною Амосовою не в повному обсязі, незважаючи на те, що університет упродовж двох останніх років повідомляв листами про вжиття необхідних заходів. Загальна сума збитків, нанесених державі через невиконання вимог Держфінінспекції ректоркою НМУ, складає понад 3 млн грн», — зазначають у міністерстві.

20 вересня суд знову поновив Амосову на посаді ректорки медуніверситету Богомольця: МОЗ готує апеляцію.

У Міністерстві охорони здоров'я назвали рішення суду «сумнівним» і зазначили, що без відповідного наказу МОЗ України та внесення змін до Єдиного державного реєстру Катерина Амосова не має повноважень ректора університету.

Також МОЗ заявило, що вважає незаконним поновлення на посаді екс-ректорки медичного університету Богомольця Катерини Амосової. Міністерство звернулося до Нацполіції та Генпрокуратури та заявило, що Амосова вчиняє злочини.

20 лютого Міністерство охорони здоров’я України відсторонило від виконання обов'язків ректорку Національного медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову.

Ректорку відсторонили через те, що студенти стоматологічного факультету не змогли скласти обов'язковий для продовження навчання іспит «Крок 1. Стоматологія».

Сама Амосова заявила, що її відсторонили від виконання обов'язків «за відмову здійснити протиправні дії».

Наглядова рада медуніверситету Богомольця підтримала відсторонену ректорку Амосову.

20 лютого студенти Національного медичного університету імені Богомольця заблокували вхід до ВНЗ для новопризначеного виконувача обов'язків ректора Михайла Захараша.

амосова освіта конфлікт медицина

Знак гривні
Знак гривні