У Києві закрилась Кінопанорама, закривається й кінотеатр Україна

Директорку і весь колектив кінотеатру "Кінопанорма" - великого, треба сказати, приіщення в центрі міста - звільнили без пояснення причин.

Кінотеатр «Кінопанорама» на вулиці Шота Руставелі з першого жовтня припиняє роботу. Усі кінопокази скасовано, у програмі поки лишилися театральні проекти, на які продано квитки, повідомила «Хмарочосу» директорка кінотеатру Наталя Соболєва.

Соболєва розповіла, що спочатку звільнили з посади її, а через день без пояснення причин було звільнено весь колектив.

У планах адміністрації, від яких довелося відмовитися, було святкування 60-річчя кінотеатру й ремонт великої зали. Вже домовилися про нові крісла та заміну ковроліну.

За словами Соболєвої, їй пропонували розділити велику залу на чотири менші кінозали, які б приносили більший прибуток. Але адміністрація прагнула зберегти історичну панорамну залу. «Кінопанораму» було побудовано в 1958 році як експериментальний кінотеатр із першим в СРСР панорамним екраном.

Екс-директорка припускає, що «Кінопанораму» можеть переобладнати як комерційний кінотеатр або навіть перетворити на щось інше.

У 2008 році Київрада прийняла рішення про приватизацію «Кінопанорами». Її придбала компанія ISTIL Group бізнесмена Мохаммада Захура (відомий також як чоловік співачки Камалії).

Зазначимо, що існує розроблений компанією «Градобуд» проект будівництва готельного комплексу на місці кінотеатру «Кінопанорама».

Так само з 1 жовтня у Києві припиняє роботу кінотеатр «Україна», який знаходиться на вулиці Архітектора Городецького.

В кінотеатрі повідомили, що будівлю купили нові власники. Їхні імена поки невідомі.

Співробітникам кінотеатру запропонували написати заяви про звільнення.

Цей заклад відомий й тим, що у 1965 році тут відбулась прем’єра фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». Під час цього сеансу українська інтелігенція публічно виступила проти радянських репресій.

кіно київ будівництво історія

Знак гривні
Знак гривні