Кузню на Рибальському у Порошенка купує Тігіпко

Київський завод, який виробляє артилерійські катери і міномети, може перейти з рук президента України Петра Порошенка у власність колишнього голови Національного банку і екс-віце-прем'єра Сергія Тігіпка.

Про це пишуть Reuters, а також Бізнес-цензор і Ліга.

"В результаті переговорів, проведених між групою ТАС і власником заводу "Кузня на Рибальському" була досягнута попередня домовленість щодо здійснення операції з придбання акцій компанії", - повідомила в четвер прес-служба групи ТАС, основним бенефіціаром якої є Тігіпко.

Як відомо, Тігіпко очолював Національний банк України у 2002-2004 роках, перед цим працював в уряді, а у 1992-1994 - керував правлінням "ПриватБанку".

Повідомляється, що учасники угоди вже подали документи на погодження Антимонопольного комітету. Після отримання дозволу від НБУ сторони мають намір продовжити роботу зі здійснення угоди. Вартість і терміни завершення угоди не розголошуються.

Згідно з офіційним реєстром юридичних осіб, бенефіціарами заводу "Кузня на Рибальському", акціонерний капітал якого перевищує 168 млн гривень (приблизно 6 млн доларів), є Порошенка і його давній бізнес-партнер, перший заступник голови парламентської фракції партії БПП Ігор Кононенко.

Підприємство виробляє артилерійські катери, корвети, автоматичні гранатомети, так само як і рибальські судна та продукцію машинобудування. Згідно з фінансовою звітністю, завод збільшив у 2017 році чистий прибуток до 18,6 млн гривень, порівняно з 8,5 млн роком раніше.

Нагадаємо, прес-секретар Петра Порошенка Святослав Цеголко у своєму Twitter повідомив, що фонд "Прайм ессетс кепітал", що керує активами президента України Петра Порошенка, збирається продати завод "Кузня на Рибальському".

тігіпко бізнес порошенко

Знак гривні
Знак гривні