На в’їздах до Києва побудують п’ять дворівневих розв’язок

В Укравтодорі нарікають, що влада Чабанів, Гатного та Віти Поштової мала би піклуватися про інфраструктуру до того, як дозволила будівництво нових житлових комплексів.

Дві розв’язки планують побудувати на дорозі Київ-Одеса (М-05): на повороті на Чабани (км 15+390) на Боярку (км 21+847). Проект передбачає естакади під лівоповоротні з’їзди. Ще три розв’язки мають з’явитися на дорозі Київ-Чоп (М-06): на повороті до масиву Чайки (км 15+668), на Білогородку (км 20+029) та на Стоянку (км 21+767).

Про це повідомляє Хмарочос.

Проект реалізують спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та за рахунок коштів позики цих організацій.

Наразі проектно-кошторисна документація пройшла державну експертизу. Після завершення тендеру вже наступного року може бути розпочато роботи.

При цьому в Укравтодорі зазначають, що ці розв’язки, як і загалом інфраструктуру, повинна будувати місцева та обласна влада, яка, вірогідно, має достатьо коштів, отриманих з пайових внесків від активної забудови в передмісті Києва. Зокрема, нарікають у компанії, через будівництво нових житлових масивів трафік на дорозі Київ-Одеса щороку збільшується і вже перевищує 40 тисяч автомобілів на добу біля Чабанів, Гатного та Віти Поштової.

транспорт київ автомобілі будівництво

Знак гривні
Знак гривні