ГПУ за рішенням Євросуду припинила вивчати дані мобільного телефону журналістки Седлецької

25 вересня Генеральна прокуратура України припинила перевіряти інформацію на мобільному телефоні головного редактора програми «Схеми» Наталії Седлецької. Про це розповів Андрій Лисенко, прес-секретар ГПУ.


Євросуд з прав людини заборонив ГПУ відстежувати журналістку Седлецьку - до розгляду справи по суті (ФОТО)

За словами Лисенка, ГПУ отримала лист від Європейського суду з прав людини, в якому вказано, що з 18 вересня органи державної влади зобов’язані утриматися від доступу до будь-яких відомостей з телефону Наталії Седлецької. Заборона на доступ до інформації діє до 18 жовтня.

Раніше повідомлялось, що ЄСПЛ зобов’язав українську владу утриматися від доступу до будь-яких даних з телефону Седлецької. Заборона на доступ до даних з телефону журналістки діє протягом місяця — до 18 жовтня 2018 року. Цей час дається захисту Наталки Седлецької для підготовки та направлення повної скарги до ЄСПЛ, яку суд розглядатиме «в пріоритетному порядку», йдеться у документі.

Нагадаємо, 27 серпня Печерський районний суд Києва на вимогу Генеральної прокуратури України дозволив їй отримати доступ до інформації з мобільного телефону керівнички програми розслідувань «Схеми» Наталки Седлецької. 5 вересня стало відомо, що аналогічну ухвалу суд виніс щодо журналістки видання «Новое Время» Крістіни Бердинських.

Заборона

скандал седлецька змі суд прокуратура Європа

Знак гривні
Знак гривні