Перший канал телебачення відключили за борги держави самій собі

Зранку 25 вересня Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення відключив аналогове мовлення суспільного телеканалу UA:Перший.

Заборгованість НСТУ за послуги з трансляції телепрограм становить майже 69,4 млн грн, йдеться у заяві телеканалу.

Кервіництво UA:Перший нарікає, що борги утворилися, бо в бюджеті, виділеному Верховною Радою для НСТУ, з квітня взагалі не було передбачено грошей на оплату трансляції.

У держбюджеті-2018 на НСТУ виділили 776 млн грн, що вдвічі менше від суми, гарантованої законом про суспільне телебачення.

Через борги перед енергопостачальниками Концерн можуть відключити від електрики. В такому випадку припиниться також трансляція інших загальнонаціональних телеканалів. Зокрема, перестане транслюватися й цифрове телебачення, йдеться у заяві.

В 2015 році UA: Перший прийшов на заміну державному телеканалу Перший національний, раніше – УТ-1. Це відбулося після прийняття закону про перетворення державних телерадіокомпаній на суспільне мовлення.

Нагадаємо, з першого серпня в Україні все одно почали відключати аналогове телебачення, за винятком UA:Перший. До квітня-травня 2019 року країна має повністю перейти на цифрове телебачення.

Хмарочос

бюджет телебачення змі гумор краса

Знак гривні
Знак гривні