Порошенко подав до суду на ВВС за наклеп

Президент України Петро Порошенко подав до суду на британську медіакомпанію BBC за наклеп. Приводом для позову стала публікація про те, що Порошенко заплатив за зустріч із президентом США Дональдом Трампом 300 тисяч фунтів (близько 400 тисяч доларів).

У позові вказано, що BBC відмовилось опублікувати спростування або вибачення. Публікація й досі доступна на сайті видання.

Про позов пише Громадське з посиланням на британське-таки The Telegraph.

Адвокати Порошенка стверджують, що ВВС «не мало ніяких доказів будь-яких виплат або таємних переговорів», але «вирішило оприлюднити це надзвичайно серйозне та шкідливе твердження».

Також вони заявили, що публікація «завдала шкоди репутації Порошенка, що особливо небезпечно, оскільки він активно просуває в Україні антикорупційні кроки».

В Адміністрації українського президента Громадському підтвердили факт подання позову, однак коментувати ситуацію відмовились.

У публікації BBC йдеться про те, що посередники, які діяли від імені Порошенка, таємно перерахували кошти Майклу Коену, який тоді був особистим адвокатом Трампа, для організації переговорів лідерів двох країн. Видання повідомляло, що через офіційні канали Порошенко зміг домогтися лише «декількох хвилин світської бесіди та рукостискання».

суд змі порошенко

Знак гривні
Знак гривні