Війна силовиків. Чому спецназ НАБУ поблизу САП побився з поліцією (ВІДЕО)

У внутрішнньому дворі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) виявили співробітників Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). САП викликала поліцію на НАБУ, та викликала власний спецназ. Відбулася перепалка, бійка, діставали зброю:

САП заявляє про "незаконне" прослуховування свого очільника Холодницького, НАБУ - про "законні" слідчі дії щодо "Охматдиту", розташованого неподалік.

Позиція САП

"19.09.2018 Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою у внутрішньому дворі вкотре виявлено незаконно встановлені засоби негласного зняття інформації працівниками НАБ України.

Окрім того, поряд, з адміністративним приміщенням був виявлений автомобіль марки «FORD» АА2564МВ. У ньому перебували працівники НАБ України, здійснюючи незаконні оперативно-технічні заходи.

Відповідний автомобіль було заблоковано працівниками Національної поліції України та УДО України з метою проведення невідкладних слідчих та процесуальних дій.

Для того, щоб врятувати співробітників від викриття, від виявлення незаконних та незареєстрованих засобів заняття інформації, Артем Сергійович [Ситник] використав силовий підрозділ НАБ України, який, використовуючи вогнепальну зброю, застосував насильство щодо працівників правоохоронних органів, пошкодив майно громадян, перешкодивши проведенню слідчих дій.

В ході вказаних подій працівниками НАБ України було здійснено наїзд на інших працівників правоохоронних органів, спричинено тілесні ушкодження, пошкоджено майно громадян.

Громадськість має змогу особисто побачити вказані події на відповідному відеозаписі".

Позиція НАБУ

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що НАБУ не прослуховувало очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, а також наголосив, що не знає причин блокування авто НАБУ працівниками САП.

Про це Ситник повідомив увечері 19 вересня під час спілкування із журналістами.

За його словами, працівники САП заблокували автомобіль НАБУ, коли співробітники Бюро проводили «санкціоновані процесуальні дії» на території лікарні «Охматдит».

«Але повністю їх (слідчі дії — ред.) розкрити я не можу, бо це таємниця досудового розслідування», — додав директор Бюро.

Ситник наголосив, що авто НАБУ перебувало за півкілометра до будівлі САП, і йому невідомо, з яких причин працівники САП блокували автомобіль НАБУ.

Очільник Бюро назвав цей інцидент «дивним».

«Їхали наші співробітники спеціальних операцій, вони були заблоковані автомобілями Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Причини цього блокування пояснені не були. Потім вже наші працівники вжили заходи, щоби зняти це блокування і поїхати виконувати в подальшому свої службові обов’язки», — зазначив він.

Також Ситник розповів, що НАБУ подає заву до поліції через цей інцидент, щоби вона розібралася, на яких підставах працівники САП блокували співробітників Бюро.

Також у НАБУ заявили, що жодного співробітника відомства не було затримано.

За матеріалами Громадського ТБ, Фейсбуку відповідних сторін

поліція прокуратура конфлікт корупція

Знак гривні
Знак гривні