Поліція поїхала шукати бунтівників з-під ГПУ - а там Гітлер (ФОТО)

Наряд поліції вчора надвечір приїхав до офісу по вулиці Предславинська, 12 у Києві шукати активістів, які в понеділок пікетували Генпрокуратуру.

Про це повідомляє в соцмережі Facebook прес-служба столичної поліції, - передає УП.

Перед цим лідер націоналістичного руху С14 Євген Карась написав у Facebook, що поліція "штурмує офіс ветеранів ОУН і Айдару, які бунтували під ГПУ".

За його словами, у приміщенні забарикадувалися активісти, серед яких Віта Заверуха і керівник ветеранської спілки Євген Строкань.

Але поліція спростувала інформацію про штурм.

"Інформація про штурм офісу у Києві не відповідає дійсності… На цей час під будівлею дійсно перебувають працівники поліції, оскільки мають інформацію про те, що в приміщенні перебувають активні учасники подій біля Генеральної прокуратури України", - йшлося в повідомленні правоохоронців.

Як виглядав офіс:

Кореспондент УП розповів, що всередині лежали розкидані паспорти добровольців, в тому числі російський, на стінах свастика і портрет Гітлера.

Корчинська заявила, що "це намагання скомпрометувати добровольчий рух: портрет Гітлера і свастику підкинула поліція".

Строкань заявив, що ніколи раніше ні Гітлера, ні свастику в приміщенні не бачив.

Як повідомив УП Анатолій, мешканець під'їзду, в якому розташований офіс, "це було нежиле приміщення, але його орендувало якесь нелегальне підприємство".

"Згодом добровольці примусово виселили це підприємство і зайняли (приміщення – ред.) самі. У мешканців цього під'їзду був конфлікт з тими людьми, які жили в цьому "офісі". Вони влаштували пожежу. Ми викликали пожежників і поліцію. Ці "добровольці" бігали п'яними з пістолетами і погрожували нам. Я написав заяву в поліцію. Та запевнила, що проведемо виховну роботу. На цьому все й закінчилось", - розповів він.

Він додав, що "тут постійно жила компанія молодих людей, ходили постійно в камуфляжі і п'яні".

протести краса поліція праві

Знак гривні
Знак гривні