Які проекти перемогли в громадському бюджеті Києва?

Переважна більшість проектів у рейтингу за 2018 рік – пропозиції для шкіл, дитсадків, дитячих лікарень та інші ініціативи для дітей.

Фестиваль на підтримку Громадського бюджету

15 вересня завершилося голосування за Громадський бюджет Києва. Кожен киянин міг проголосувати за п’ять обраних проектів. Загалом за проекти віддали близько 500 тисяч голосів.

Переможців, серед яких буде розподілено 150 млн грн, оголосять за два тижні. Наразі сформовано рейтинг за співвідношенням кількості голосів до бюджету проекту. Таким чином, кількість попередньо відібраних проектів сягнула 341.

Так, рекордну кількість голосів – 7225 – отримав проект реконструкції спортивних майданчиків ліцею «Голосіївський» №241.

Переважна більшість проектів в топ-341 – пропозиції для шкіл, дитсадків, дитячих лікарень та інші ініціативи для дітей.

Зокрема, в першій сотні – заміна звичайних дзвоників у школі на музичні та облаштування спортивного комплексу з «підготовки мачо» в Солом’янському районі.

Серед загальноміських ініціатив – встановлення LED-освітлення пішохідних переходів з сенсорними датчиками, придбання міні-тракторів для прибирання снігу, мобільний додаток для скарг на комунальні підприємства під назвою «Каратєль», встановлення макетів дітей у повний зріст на 20 пішохідних переходах району Сирець тощо.

Хмарочос

бюджет київ

Знак гривні
Знак гривні