Часи змінюються: магазин IKEA в Києві буде за новим форматом

«Ми бачимо – не лише в Києві, але й в усьому світі, що споживацькі тренди змінюються. Люди все більше купуть онлайн і мають менше часу, щоб пересуватися містом, адже скрізь затори», – пояснив виконавчий директор шведської компанії IKEA Стефан Вановербеке. Тому IKEA відкриє у Києві магазин за новою концепцією міського формату – city center store, у центрі, а не на околиці.

Про це пише Хмарочос.

Традиційний для IKEA формат – це розташовані в передмісті супермаркети самообслуговування з великою площею, де покупці самі вивозять придбаний товар. Останнім часом компанія експериментує з меншими магазинами у центрі міст, які пропонують доставку або ж можливість самовивозу з окремих пунктів видачі.

Київський магазин площею шість тисяч квадратних метрів розташується у майбутньому ТРЦ Ocean Mall на Либідській. У ньому не буде cash & carry – натомість доставка додому (лише по Києву та Київській області) або самовивіз із пункту видачі. Тут також розташується шоу-рум.

За словами директора, перший магазин саме такого формату, як у Києві, IKEA відкриває в лондонському Грінвічі, а також працює над магазинами в Парижі, Нью-Йорку, Шанхаї та Варшаві.

Київський магазин IKEA буде поділено на room set – локації-кімнати з готовими рішеннями оформлення інтер’єру.

Лінійка включатиме асортимент, який продають і в інших країнах, та водночас асортимент товарів адаптують до українського споживача. Вподобання вивчають, зокрема, відвідуючи українців удома. Зокрема, IKEA планує запустити максимально широку лінійку товарів за низькими цінами.

«Ми знаємо, що українці часто живуть у невеликих квартирах, і в нас є концепція житла третьої генерації», – зазначив Вановербеке.

У планах IKEA – згодом перейти до повного обслуговування, зокрема, з опцією виїзду спеціалістів додому, де вони зроблять заміри та запропонують різні рішення.

Нагадаємо, що за проектом, ТРЦ Ocean Mall, де має розташуватися магазин IKEA, має поглинути пам’ятку архітектури модернізму, відому як «Тарілка».

місто київ бізнес

Знак гривні
Знак гривні