У Навчальному центрі ВМС України з'явився тренажер Боротьба за живучість корабля (ФОТО)

У Навчальному центрі Військово-морських Сил України відбулося відкриття навчального тренажера "Боротьба за живучість".

Навчальний тренажер боротьби за живучість корабля - єдиний в Україні, він дозволяє в реалістичних умовах практично відпрацьовувати дії екіпажу морського судна з використанням аварійно-рятувального майна під час боротьби з локальними загоряннями та масштабними пожежами, затопленнями всередині корпусу у випадках аварійних пошкоджень зовнішньої обшивки корабля або внутрішніх корабельних трубопроводів, ліквідації пробоїни та виходу із затопленого відсіку корабля.

На полігоні одночасно може навчатися 10 військовослужбовців, тобто, екіпаж (команда) або бойова частина корабля. Спостереження за діями моряків ведеться за допомогою відеокамер, що дає можливість для подальшого аналізу проведених дій.

Варто зазначити, що навчально-матеріальна база Навчального центру ВМС ЗС України постійно розвивається. Наприклад, торік на базі закладу за розробкою британських фахівців було створено сучасний навігаційний тренажер, який повністю імітує ходовий місток судна із загальним набором органів управління. Тренажер дозволяє проводити тренування всього особового складу, відпрацьовувати маневри ухилення від торпедної атаки та авіації противника, передачу пального на ходу, прохід каналом, розходження суден, швартовку та буксирування, пошукові та рятувальні дії.

Більше фото на Цензорі

армія україна

Знак гривні
Знак гривні