Православіє ілі смєрть, або чому так бомбить РПЦ. Де у світі найбільше православних (ІНФОГРАФІКА)

Україна - друга після самої Росії країна у світі за кількістю православних, і тому від перспектива повної втрати контролю настільки "бомбить" Російську православну церкву.


РПЦ йде в розкол від Вселенського патріархату - через Україну

Дані по Україні й Росії на англомовній вікіпедії є різні. Й хоча Pew Forum є авторитетною глобальною організацією, яка подає цифру в 34.8 млн для України, тоді як дані по Росії вказано з російських-таки джерел - ми все ж узяли менші наявні цифри для обох країн, аби нас неможливо було звинуватити в "маніпуляції" цифрами.

Що цікаво, для інших країн англійська вікіпедія дає доволі чіткі цифри у зв'язку з наявністю переписів тощо.

Ми пишемо "технічно православні", оскільки для деяких країн чисельність доходить до 95% від усього населення країни, що за логікою мусить включати несвідомих дітей та свідомих невіруючих.

Якщо ж узяти відносні цифри - то за відсотком православних Росія навіть не входить у десятку за православієм (враховуючи кількість завойованих імперією народів, у тому числі мусульман, але не тільки).

Знову ж, розбіжності існують лише для двох країн: України та Росії. Та, щоб бути "справедливими", ми і там і там подаємо нижчі цифри, хоча для України вищі цифри авторитетні від Pew Forum, а для Росії сумнівні з російських-таки джерел.

Тоді в Росії православні не ставновлять навіть 50% - за деякими даними, православних в РФ лише 41%, але візьмімо вже таблицю з вікіпедії:

Подивитися таблицю та відсортувати за будь-яким показником можна тут

україна росія агресія інфографіка релігія

Знак гривні
Знак гривні