BBC: після Майдану Київ позбавляється радянського минулого, переживає ІТ-бум і приваблює західну молодь

Ідеться не про досягнення мерії, а про киян. Світова служба ВВС випустила матеріал про Київ, який з "міста конфлікту" став "технологічною точкою". ІТ-працівники заробляють в українській столиці удесятеро більше від середньої зарплатні по місту.


ПОДИВИТИСЬ ІНТЕРАКТИВ (англ)

Інтерактивний матеріал, по суті, являє собою презентацію Києва для західної аудиторії як міста, що "позбувається радянського минулого" й "повертається до Заходу".

Особливу увагу приділено освіченій молоді та технологічним талантам.

У статті зазначають, що працівники аеропорту Бориспіль тепер вільно спілкуються англійською, як і багато молодих людей в Києві. Додають, що люди до 35 років активно відкривають власний бізнес. Декілька цитат:

"Зірки київських стартапів, такі, як Алекс Шевченко та Макс Литвин з Grammarly та Ярослав Ажнюк з Petcube, відомі в усьому світі. Але не тільки технічні таланти народжуються в Києві: Ксенія Шнайдер та Руслан Багінський, два молоді дизайнери, заслужили міжнародну відомість та нагороди".
***

"В IT-галузі заробітна плата працівників наближається до західної, і цього раніше ніколи не було: від 2 000 до 3 000 доларів для інженерів-програмістів з податком у розмірі лише 5% (хоча ця ставка застосовується лише для тих, хто зареєстрований як приватний підприємець). При цьому, середня зарплата в Україні - від 250 до 300 доларів на місяць".
***

"За офіційними даними, в 2017 році в Україні нараховувалося 13 409 ІТ та телекомунікаційних компаній, та понад 100 міжнародних центрів досліджень та розробок, включаючи Ericsson, Siemens, Oracle та Magento".
***

"За даними Державної служби статистики, торік в ІТ та комунікаціях працювало 274100 українців. Щорічно з’являється ще 36 000 нових випускників вузів з IT-спеціальностями. Україна має найбільший ринок аутсорсингу в Східній та Центральній Європі і є лідером в регіоні".

"IT-індустрія виросла втричі за останні кілька років, - каже Ендрю Сорохан, керівник команди в київській компанії UVentures. - У нас є молода, висококваліфікована робоча сила, яка працює над проектами в сфері машинного навчання та аналізу великих даних для таких клієнтів, як UBS, Uber, Google, Deutsche Bank та Amazon".

Укотре Київ названо "новим Берліном" - містом, куди всі їдуть як не пожити, то "потусити".

інозмі технології зміни краса київ

Знак гривні
Знак гривні