З компанії Tesla Ілона Маска звільнився третій топ-менеджер за місяць

Офіційною причиною звільнення стала «пропозиція кращої роботи на посаді фінансового директора» та «відсутність можливості кар'єрно розвиватися у Tesla».

Віце-президент з питань глобальних фінансів компанії Tesla Inc. Джастін МакАнір оголосив, що йде з посади. Він став вже третім топ-менеджером компанії, що звільнився за останній місяць, - пише Громадське.

МакАнір працюватиме у компанії до 7 жовтня, коли остаточно складе свої повноваження.

Напередодні компанію залишили ще двоє топ-менеджерів. Зокрема, минулого тижня звільнився очільник бухгалтерського департаменту Дейв Мортон, який пропрацював у Tesla всього місяць. Також з компанії звільнилась віце-президентка з питань фінансів Сьюзан Репо.

Після новини про звільнення топ-менеджера акції компанії відновили падіння на фондовому ринку.

Нагадаємо, що компанія Tesla наразі переживає затяжну кризу, пов'язану з дефіцитом обігових коштів, а також технічними проблемами у виготовленні запланованого обсягу електромобілів.

Раніше Маск писав у Twitter про намір повністю викупити компанію та вивести її з біржі. Йшлося про можливість викупу акцій по 420 доларів за штуку. Засновник компанії також додав, що «фінансування забезпечено».

Тоді він зазначив, що перешкодою для викупу акцій може стати отримання схвалення від акціонерів.

Після заяви Маска деякі інвестори подали на нього до суду.

25 серпня Маск відмовився від ідеї викупити Tesla.

2 серпня повідомлялося, що компанія Tesla Motors за квартал втратила близько 718 мільйонів доларів, що стало найбільшим відтоком грошей з компанії за всю її історію.

Раніше аналітики Bloomberg повідомляли, що у компанії Ілона Маска Tesla можуть закінчитися гроші вже у 2018 році. Зокрема, через це Ілону маску довелось внести до компанії близько 10 мільйонів доларів власних грошей.

Крім цього, під час телефонного брифінгу компанії Ілон Маск відмовився відповідати на запитання аналітиків про фінансові показники Tesla, через що її акції впали одразу на 5%.

Акціонерам компанії рекомендували звільнити Маска з посади очільника ради директорів.

Раніше повідомлялось, що акції Tesla почали падати через невиправдання очікувань інвесторів щодо кількості вироблених автомобілів та через проблеми з автопілотом.

У лютому 2018 року компанія відзвітувала про рекордні збитки, які сягнули 675 млн доларів.

бізнес макс

Знак гривні
Знак гривні