Грузія забороняє пластикові пакети

З 1 жовтня в Грузії заборонять поліетиленові пакети. Їх буде заборонено виробляти, імпортувати та продавати в роздрібній торгівлі.

1 жовтня 2018 року в Грузії забороняється виробництво, імпорт і реалізація поліетиленових пакетів товщиною понад 15 мікронів.

Міністр охорони навколишнього середовища і сільського господарства Леван Давішатвілі сказав, що в Грузії виросло використання пластику, а це створює проблеми для довколишнього середовища.

Окрім того, в рамках нової політики охорони навколишнього середовища, уряд Грузії з квітня 2019 року заборонить виробництво, імпорт і реалізацію поліетиленових пакетів будь-якої товщини.

«Ви знаєте, що в останні роки весь світ оголосив боротьбу з використанням пакетів із пластику. Навколишнє середовище все більше забруднюється саме продуктами з пластику, це стосується і розповсюдження пластикових пакетів. Ця проблема гостро стоїть в Грузії. Відповідно, в рамках нашої зеленої економіки й політики з охорони навколишнього середовища, наш уряд прийняв регуляції, які наберуть чинності з 1 жовтня 2018 року і поетапно забезпечать максимальне вилучення з обігу одноразових пакетів», – сказав Мамука Бахтадзе.

екологія грузія

Знак гривні
Знак гривні