Савченко з тюрми пропонує підвищити стипендії

Народна депутатка України Надія Савченко, яка наразі перебуває у слідчому ізоляторі через підозру в спробі повалення конституційного режиму та підготовці терористичного акту, зареєструвала у парламенті законопроект, яким пропонує підвищити стипендії студентам до рівня мінімальної зарплати.

Відповідний законопроект №9053 з’явився на сайті Верховної Ради, - передає Громадське.

Законопроектом пропонується встановити мінімальний розмір стипендій на рівні мінімальної заробітної плати, а також збільшити кількість отримувачів стипендії, закріпивши її на рівні двох третин студентів усіх спеціальностей та форм навчання (без урахування отримувачів соціальних стипендій).

Крім цього, Савченко пропонує виплачувати громадянам, які потребують соціального захисту, підвищений розмір стипендії, який має бути на 50% вищим за розмір мінімальної зарплати.

«Для припинення втрат найцінніших українських ресурсів — освіченої молоді — держава має виконати свої конституційні гарантії для забезпечення умов для навчання студентів. Стипендії потребують підняття та їх індексації відповідно до реалій мінімальних стандартів заробітної плати. Особи з числа студентів, що потребують соціального захисту, потребують окремих рівнів індексації», — йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, що 4 вересня суд відмовив у задоволенні клопотань про взяття Савченко на поруки 33 особам і залишив її під вартою до 30 жовтня.

22 березня 2018-го Верховна Рада дала дозвіл на затримання й арешт Савченко, генпрокурор Луценко оголосив підозру народній депутатці.

Луценко показав у сесійній залі парламенту фільм нібито з доказами того, що Савченко причетна до схеми вивезення зброї з окупованих територій для вчинення теракту в Києві. Він також стверджує, що гроші на підготовку теракту Савченко нібито давав екс-переговорник щодо звільнення заручників Володимир Рубан.

савченко освіта законопроект

Знак гривні
Знак гривні