Схід-2018. Сьогодні Росія почала наймасштабніші військові навчання за 40 років. Навіщо?

11 вересня в Росії розпочинаються військові навчання «Схід-2018», які триватимуть кілька днів. Цей захід, за офіційними повідомленнями, включатиме до 300 тисяч військовослужбовців та 1000 літаків, що зробить його наймасштабнішим військовим вишколом Росії за останні майже 40 років. Що Росія хоче цим показати?

Росія розпочинає військові навчання у Сибіру та на Далекому Сході. У Кремлі цей захід вже назвали найбільшим в історії військовим вишколом на російській території.

Навчання під назвою «Схід-2018» триватимуть з 11 по 15 вересня. Москва заявляє, що кількість залучених військовослужбовців більш ніж удвічі перевищить ту, яка брала участь у найбільшому російському військовому вишколі – «Захід-81». Він відбувався у 1981 році та нараховував 150 тисяч осіб.

«Схід-2018»: де і скільки

Російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що «Схід-2018» включатиме російську армію, авіацію, флот, а також війська з Китаю та Монголії.

«Участь братимуть близько 300 тисяч військовослужбовців, більш ніж 1000 літаків, гелікоптерів і дронів, до 80 бойових і логістичних військово-морських суден і до 36 тисяч танків, бронетранспортерів та інших транспортних засобів», – заявив Шойгу 4 вересня.

Він також додав, що «активна фаза» «Сходу-2018» проходитиме у п’яти областях загального призначення у Центральній та Східній Росії, на чотирьох аерокосмічних і військових майданчиках ППО, а також на трьох морях далекосхідного узбережжя Росії – Японському, Охотському і Беринговому.

За словами російського міністра, «основний сценарій» проведуть на станції Цугол у Прибайкальському регіоні – частині Східного військового округу Росії.

Близько 3200 китайських військових також будуть тренуватися разом із російськими військами із залученням 900 китайських військових машин та 30 літаків.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що російський президент Володимир Путін відвідає «стратегічні тренування» після його поїздки на Східний економічний форум у місті Владивосток, який триватиме з 11 по 13 вересня.

Детальніше на Радіо Свобода

армія росія агресія

Знак гривні
Знак гривні