Наступний: старим новим ватажком ДНР став Пушилін

У самоназваній «Донецькій народній республіці» призначили Дениса Пушиліна тимчасовим виконувачем обов’язків ватажка «республіки».

Він є представником так званої «ДНР» у контактній групі в Мінську та одночасно головою так званої «Народної ради ДНР».

Про це повідомляють інформаційні ресурси бойовиків.

Зазначимо, що одразу після вбивства ватажка самоназваної «ДНР» Олександра Захарченка тимчасовим виконувачем обов’язків став один з його заступників, Дмитро Трапєзніков.

Через тиждень після призначення Трапєзнікова так звана «прокуратура» самоназваної «республіки» заявила, що висунення заступника Захарченка на цю посаду нібито не відповідало «Конституції».

У «прокуратурі» заявили, що новим ватажком «ДНР» мав би стати перший заступник голови «Ради міністрів ДНР», яким не був Трапєзніков. Водночас наголосимо, що у «ДНР» взагалі на сьогодні не існує такої посади, як заступник голови «Ради міністрів».

Тож 7 вересня «Народна рада» самоназваної «ДНР» обрала нового тимчасового виконувача обов’язків, яким став Денис Пушилін.

Раніше редактор видання «Новости Донбасса» Олексій Мацука допустив, що новим ватажком «ДНР» може стати хтось із українських екс-політиків, які втекли до РФ.

31 серпня унаслідок вибуху в ресторані «Сепар» загинув ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко.

Федеральне російське агентство «Интерфакс» з посиланням на джерела серед силовиків «ДНР» повідомило, що в Донецьку затримали підозрюваних в замаху на Захарченка — це нібито «українські диверсанти».

Речниця СБУ Олена Гітлянська в коментарі Громадському не підтвердила інформацію про затримання нібито «українських диверсантів».

Громадське

донеччина пушилін сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні