На півночі окупованого Криму екологічна катастрофа через хімічні викиди. Дітей евакуюють (ВІДЕО)

Жителі Армянська стверджують, що ситуація в місті набагато складніша, ніж заявляють чиновники.

4 вересня окупанти повідомили про зафіксоване перевищення допустимої норми шкідливих речовин в атмосфері Армянська. У зв'язку з цим з міста почали вивозити дітей шкільного віку.

"Чиновники" уникають слова «евакуація» і запевняють, що викиди не загрожують здоров'ю людей. Також влада пообіцяла зупинити роботу содового заводу «Кримський титан», який на сьогодні вважають винуватцем кислотних викидів.

Водночас жителі Армянська стверджують, що ситуація у місті набагато складніша, ніж заявляють чиновники, й називають її «справжнім пеклом». Зазначається, що вивезти з Армянська у санаторії півострова планують 2,2 тисячі школярів з 2,6 тисяч. Батьки ще 400 відмовилися виїжджати централізовано і вважали за краще самостійно вибрати для своїх дітей місця тимчасового переселення. Евакуація продовжилася й вночі.

Як повідомляє мешканка Армянська Ольга Малікова, близько 23:00 Армянськ залишили чотири автобуси з учнями школи № 2. Інша мешканка Армянська Безпалько Ірина повідомила, що умови перевезення дітей були не найкомфортніші. Жителька Армянська Галина, яка побажала залишитися неназваною, розповіла журналістам, що дітей з міста евакуювали у поспіху, на збори надали близько години.

Більше на Крим.Реалії

екологія крим окупація анексія катастрофа

Знак гривні
Знак гривні