Уточненно. Тернополі хочуть спорудити пам'ятник магістру Йоді (ФОТО)

У Тернополі, ймовірно, встановлять пам’ятник герою кіносаги «Зоряні війни» Майстру Йоді.

Торік на конкурсі проектів громадського бюджету Тернополя одним із шести переможців, яким нададуть по одному мільйону гривень, став «Пам’ятник вчителю». Його планують встановити в центрі міста для «вшанування професії та підняття престижу вчительської праці».

Голосування було пов’язане зі скандалом, оскільки тернопільські вчителі розповіли журналістам, що їх змушували голосувати за проект пам’ятника примусово.

Утім, проект пам’ятника вчителю досі не розроблений. Тож тернополянин Сергій Кутузов зареєстрував на сайті петицій пропозицію, щоб це був «пам’ятник всесвітньо відомому вчителю – Майстру Йоді». В якості прикладу реалізації він доклав фото статуї Майстра Йоди в Лос-Анджелесі. Петиція вже набрала 300 необхідних голосів.

Автор петиції навів в якості прикладу реалізації статую Майстра Йоди в Лос-Анджелесі

У міській раді до цієї пропозиції поставилися схвально і вирішили, що незвичні статуї приваблять туристів. Заступник мера Леонід Бицюра вважає, що Майстер Йода може оживити те середовище, де його встановлять. Він нагадав, що на закладення капсули для пам’ятника AC/DC до Тернополя з’їхалися туристи з 12 країн.

«Всі спеціалісти в туристичній галузі говорять про те, що місто приваблює не так зовнішнім виглядом, як певною атмосферою, можливістю передачі емоцій та почуттями», – зазначив Бицюра.

У прес-службі мерії повідомили Текстам, що місто готове встановити пам'ятник, якщо автор петиції самостійно його виготовить.

Нагадаємо, торік скульптуру Майстру Йоді встановили в Національному ботанічному саду Києва:

Хмарочос

краса місто тернопільщина гумор

Знак гривні
Знак гривні