Київпастранс запевняє, що після підвищення ціни зайців стало менше

У КП «Київпастранс» повідомили, що вже у липні їхні працівники отримали зарплату на 10% більшу, а до кінця року її можна підвищити ще як мінімум на чверть. Про це повідомляє «Вечірній Київ».

«Можна витратити купу грошей, купити нові тролейбуси, але не буде кому сісти за кермо, — каже начальник Служби організації збору та обліку виручки КП «Київпастранс» Олександр Вавринчук. — Вісім гривень — це все одно нижче собівартості, бо собівартість перевезення одного пасажира сягає 8,7 – 8,8 грн».

Також перевізники вважають, що нижчі ціни у «приватників» — це тимчасове явище. І додають: приватні перевізники порушують законодавство, оскільки вони або відмовляються перевозити пільговиків безкоштовно, або значно обмежують кількість пільгових місць.

Крім того, у відомстві зазначають, що тепер контролери не мають плану на штрафи, а тільки на кількість перевірених одиниць транспорту. Проте зарплата контролерів все ще залежить від того, скільки вони принесуть у касу. Середня зарплата контролера сьогодні складає 9 тисяч гривень. Проте є і такі контролери, які отримують до 15 тисяч гривень на місяць.

Також у підприємстві була проведена переатестація, яка засвідчила: лише половина попереднього складу контролерів відповідає новим професійним критеріям. Чиновники заявляють, що частина контролерів була звільнена — зокрема, ті, хто «неввічливо спілкувався з пасажирами».

Також у «Київпастрансі» стверджують, що після подорожчання проїзду зменшилася кількість безквиткових пасажирів. За статистикою, в середньому щодня виписують від 150 до 200 штрафів за неоплачений проїзд. Щоденна кількість пасажирів міського транспорту складає від 1,5 мільйона до 1 млн 700 тисяч.

Нагадаємо, директор «Київпастрансу» за час роботи на підприємстві купив дві квартири та нову BMW.

Дмитро Левченко 30 серпня 2017 року став директором КП «Київпастранс». До того він працював на посаді заступника директора цього ж підприємства.

За цей час, згідно з його декларацією, в нього з’явилося дві квартири та нова BMW 520I вартістю 1 150 000 гривень. При цьому, офіційно заробітна платня директора КП «Київпастранс» – 16 000 гривень.

Хмарочос

транспорт київ

Знак гривні
Знак гривні