Організатор убивства Бабченка пішов на угоду зі слідством і отримав 4.5 років

Голосіївський районний суд Києва після угоди зі слідством засудив Бориса Германа, якого обвинувачують в організації спроби вбивства в Києві російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка, до 4,5 років позбавлення волі.

Про це повідомив глава Служби безпеки України Василь Грицак, інформує Цензор.

"Так, ця інформація відповідає дійсності. 30 серпня цього року Голосіївський районний суд Києва визнав громадянина Бориса Германа винним в тому, в чому його обвинувачували. Йому призначено реальний термін покарання – 4 роки і 6 місяців позбавлення волі", – сказав Грицак журналістам у суботу в Києві.

За словами глави СБУ, вирок набуде чинності через місяць. Керівник спецслужби уточнив, що Герман пішов на угоду зі слідством і повністю визнав свою провину.

"Співпрацює зі слідством, дає дуже цікаві свідчення, які ми надалі перевірятимемо і документуватимемо", - зазначив Грицак.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляв, що в серпні Герман пішов на підготовку співпраці зі слідством.

"Справді, Герман і його захист пішли на підготовку угоди і працюють у цьому контексті з нашими співробітниками. Але суд ще не затвердив цієї угоди", - сказав Луценко.

За словами генпрокурора, у своїх свідченнях Герман, фактично, підтвердив версію злочину, за яким йому було висунуто підозру, "зокрема, прямо вказує на представника Російської Федерації, який передавав кошти і говорив, як ними розпоряджатися на території України".

Луценко уточнив, що остаточне ухвалення угоди відбудеться лише в судовому порядку. "Після цього має минути місяць, і лише тоді вона стане доступною для громадськості", - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, 29 травня повідомлялося про вбивство в Києві російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка.

30 травня стало відомо, що Бабченко живий. СБУ провела спецоперацію з метою затримання замовника замаху.

Глава СБУ Грицак заявив: "Спецслужби РФ заплатили за вбивство Бабченка $40 тисяч, організатора затримано". СБУ також опублікувало розмову між виконавцем і замовником вбивства Бабченка: "Сумочка у тебе готова? Тобі ж треба буде дати інструмент". Крім того, відомство оприлюднило кадри затримання замовника "вбивства" Бабченка: "Зараз усе розповімо".

31 травня суд заарештував на 60 діб Германа, підозрюваного в організації вбивства Бабченка.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що інсценування вбивства Бабченка допомогло слідству отримати список із 47 потенційних жертв, на яких планувався замах.

герман кримінал бабченко

Знак гривні
Знак гривні