Закономірність триває. В Сепарі вбили ватажка ДНР Захарченка. Вже призначили нового

Виконувачем обов’язки ватажка самоназваної «Донецької народної республіки» після вбивства Олександра Захарченка став один із його заступників — Дмитро Трапєзніков.

Ватажок самоназваної «ДНР» Олександр Захарченко загинув унаслідок вибуху в центрі окупованого Донецька. Вибух стався в ресторані «Сепар», який розташований у двох кварталах від «адміністрації» Захарченка.

Інформацію Громадському підтвердили як у Службі безпеки України, так і у прес-службі Захарченка.

«Офіційно. Унаслідок терористичного акту загинув глава ДНР Олександр Захарченко, троє поранених... », — сказала прес-секретарка ватажка бойовиків Олена Алексєєва.

За інформацією джерел Громадського серед співробітників моргу в окупованому Донецьку, тіло Захарченка станом на 19:20 до них доставили.

Інформагентство «РИА Новости» з посиланням на джерела серед «посадовців» «ДНР» повідомляє, що Захарченко загинув унаслідок важкого поранення в голову, яке було несумісне з життям.

Від вибуху також постраждав голова «Міністерства фінансів республіки». Він у важкому стані, повідомив радник Захарченка Олександр Казаков.

Двоє охоронців Захарченка дістали поранення, повідомили джерела видання «Новая газета».

Вибухівка в ресторані була замаскована під освітлювальне обладнання.

Ресторан «Сепар», де стався вибух

Факт вибуху в центрі Донецька підтвердив заступник голови Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі Александр Хуг.

«Так, ми чули вибух у центрі Донецька буквально у 200 метрах від нашої резиденції. СММ ОБСЄ не може підтвердити факт загибелі пана Захарченка. Однак один із керівників збройних формувань підтвердив це Місії», — сказав Хуг.

В СБУ розглядають 2 версії вбивства Захарченка: внутрішні, кримінальні конфлікти між бойовиками, або усунення спецслужбами Росії.

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що за вибухом та вбивством Захарченка нібито стоїть «київський режим».

Путін назвав вбивство Захарченка дестабілізацією і звернувся до жителів Донбасу.

Через загибель Захарченка у самоназваній «ДНР» оголосили надзвичайний стан та закрили виїзд з Донецька.

У Донецьку затримали підозрюваних в замаху на Захарченка — це нібито «українські диверсанти».

Речниця СБУ Олена Гітлянська в коментарі Громадському не підтвердила інформацію про затримання нібито «українських диверсантів».

Також це поки не підтвердила і прес-секретарка Захарченка Олена Алексєєва: «Я поки не можу підтвердили, поки у мене немає такої інформації».

Через загибель Захарченка у самоназваній «ДНР» терміново скликали засідання так званої ради міністрів.

Захарченко неодноразово заявляв, що збирається захопити всю Донецьку область. Також його ідеєю було «створення» нової країни під назвою «Малоросія», в яку мали б увійти територією всієї України за винятком Криму.

8 травня 2017 року Захарченко заявив про спробу підірвати його авто, у Міноборони назвали заяву провокацією.

12 вересня 2017-го «Новости Донбасса» оприлюднили інформацію, ніби російська влада розглядає варіант замістити ватажків самоназваних «ЛНР» та «ДНР».

донеччина сепаратизм кримінал

Знак гривні
Знак гривні