У Київській лікарні швидкої допомоги у донорів беруть кров без рукавичок

У Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги під час відбору крові у донорів медичний персонал не користується дезинфікуючими засобами та одноразовими рукавицями.

Про це розповів один із донорів, учасник АТО Олег Рябов. Чоловік раз на кілька місяців безкоштовно здає кров у столичних медичних закладах. У БСМП він прийшов уперше.

«Я заповнив анкету, надав своє посвідчення донора, щоб у ньому зробили відмітку про кількість крові, яку я здав, - каже Олег. - Жінка заповнювала документи, потім агресивно кинула мені моє посвідчення. Потім каже мені: «Одягай бахіли! Чи ти осліп?!». Я запитав: «У вас щось сталося? Якщо у вас поганий настрій, то залишайте його вдома». Вона відповіла: «Так що мені сміятися тут?!».

За словами донора, на руках медсестри під час відбору крові не було одноразових рукавиць, і вона не продезінфікувала місце уколу. Донор поцікавився, чому жінка працює без рукавиць, але та відповіла: «Рівно руку тримайте і нічого не питайте. І працюйте кулачком».

«Зав’язувала мені руку інша медсестра. Теж без рукавичок. Я її питаю: «Чому ви без рукавичок?», а вона мені: «Тут не потрібні ніякі рукавички», - додав Олег Рябов.

Вийшовши із відділення, він зателефонував до заступника головного лікаря й поскаржився на персонал. Той порадив написати скаргу у спеціальному журналі відгуків. Але медперсонал заявив, що цей журнал закритий у кабінеті начальника.

Чоловік написав скаргу на ім’я головного лікаря з приводу хамського ставлення та антисанітарних умов забору крові. У відповідь Рябова запевнили, що він просто не помітив рукавиць на руках медперсоналу.

«В день вашого звернення до відділення трансфузіології медичний персонал знаходився у прозорих вінілових рукавицях. Тому зовні може здатися, що медична сестра працює без заходів безпеки. Робота у відділенні трансфузіології вимагає великої концентрації та уваги, тому співробітники відділення завжди мають сконцентрований та спокійний вираз обличчя», - письмово відповів головний лікар Олександр Ткаченко.

За даними медичного порталу Київської міської державної адміністрації, дефіциту одноразових рукавичок у БСМП немає – у січні цього року лікарня отримала 208 тисяч 400 одиниць цього товару.

київ медицина абзац

Знак гривні
Знак гривні