Супрун назвала шикування на 1 вересня шкідливим для дітей совєцьким пережитком

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун вважає, що українським школам треба відійти від традиції проведення шкільних лінійок. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Шкільні лінійки на 1 вересня — пережиток совєтської традиції, від якого давно час відійти в українських школах. У розвинених країнах немає виснажливого вишиковування, стояння під сонцем або дощем, вислуховування безкінечних напутніх промов. Адже це шкідливо передусім з медичної точки зору», — повідомила Супрун.

Вона також зауважила, що діти втрачають свідомість на шкільних лінійках щороку, незалежно від того, чи проводяться вони на вулиці, чи у приміщенні: «Адже натовп людей, стояння на одному місці, спека чи задуха погано впливають на здоров’я. У сонячну погоду дитина може отримати тепловий удар чи опік шкіри, знепритомніти, почати блювати, почуватись дезорієнтованою. Так само не додасть здоров’я стояння під дощем».

За її словами, за будь-якої погоди — сонячної чи хмарної — є небезпечними ультрафіолетові промені, і їхня найбільша активність найчастіше припадає на час проведення шкільних лінійок. Всього 15 хвилин під їхнім прямим впливом збільшує ризик виникнення раку шкіри та деяких порушень зору. Тінь від дерев, парасольок, тентів тощо не забезпечує повного захисту від сонця.

Заборона

школа супрун медицина

Знак гривні
Знак гривні