На Осокорках відкрили розумну школу (ВИПРАВЛЕНО)

На київському житловому масиві Осокорки відкрили першу в Україні енергоефективну та «розумну» школу. Про це повідомляє офіційний інтернет-портал КМДА, - передає Хмарочос.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник каже, що ця школа — довгобуд: її зведення розпочали 25 років тому, а відновили — лише у 2017-му.

Виправлено: однакові майданчики у стилі "безпросвіт" - на території сусіднього дитсадка, а не "розумної" школи:

«Школа побудована та оснащена відповідно до принципів Нового освітнього простору – мотивуючий простір та креативність, технологічність, енергоефективність та інклюзивність», — наголосив чиновник КМДА Паровозник.

Нова будівля розрахована на 36 класів, де навчатиметься більше тисячі учнів. У ній працюватимуть початкова школа № 334 та ліцей «Інтелект».

У школі облаштували спеціалізовані лабораторії та лінгафонні кабінети, мистецькі студії та спортивні зали, парти-трансформери для першокласників та комп’ютеризовані робочі місця — для вчителів.

Всередині - веселіше:

Крім того, шкільна будівля обладнана ліфтами, пандусами та заїздами для маломобільних груп. Шкільна територія огороджена і знаходиться під цілодобовим контролем камер відеоспостереження.

Також школа обладнана системою геотермальних теплових насосів, які використовують для обігріву тепло землі. За словами чиновників, це дозволить заощадити понад 15 млн гривень на споживанні теплової енергії за десять років.

При цьому, на фото ігрового майданчика поблизу «розумної» школи одразу звернули увагу у соцмережах. «Проектувальникам дали зробити великий дитячий майданчик, а вони просто десять разів скопіювали майданчик поменше», — пише інженер-проектувальник Дмитро Макагон.

школа маразм київ

Знак гривні
Знак гривні