Потік туристів у Києві збільшився у 2018 році на 25%

Найбільше до Києва їдуть білоруси, які зупиняються на пару днів під час поїздки на морський відпочинок у Затоці, Одесі чи Херсоні.

За перше півріччя цього року кількість туристів у Києві побила рекорд останніх чотирьох років. У порівнянні з попереднім періодом минулого року, туристичний потік зріс майже на 25%. Про це повідомив начальник Управління з питань туризму та промоцій КМДА Антон Тараненко, якого цитує Хмарочос.

За останні шість місяців Київ відвідали понад 850 тисяч іноземців. Загалом цьогоріч очікують більш як два мільйони гостей. Для порівняння, у 2013 році до Києва приїхало трохи більше мільйона туристів з-за кордону. З 2014 року, після початку війни на сході України, кількість туристів значно впала.

«Ми практично підійшли до показника докризового 2013 року, коли була зафіксована рекордна кількість зарубіжних гостей. Адже після проведення Євро-2012 місто стало дуже популярним серед європейських туристів», – заявив Тараненко.

За його словами, повністю змінився портрет аудиторії туристів Києва. У 2013-2014 роках переважали гості з Росії (близько 50%) та пострадянських країн.

Тепер на перше місце вийшли білоруси, які зупиняються на пару днів під час поїздки на морський відпочинок у Затоці, Одесі чи Херсоні. Далі йдуть Ізраїль, США, Німеччина, Туреччина, Італія, Франція, Великобританія.

У КМДА планують підвищити ставку туристичного збору. Днями у Києві запрацювала гаряча лінія для туристів, доступна трьома мовами: англійською, українською та російською.

київ туризм

Знак гривні
Знак гривні