Окреме засідання суду над Манафортом присвятять його роботі в Україні

17 вересня пройде другий судовий розгляд проти Пола Манафорта — американського юриста і колишнього глави виборчого штабу президента США Дональда Трампа, повідомляє The Washington Post. Судовий розгляд буде зосереджений на лобістській діяльності Манафорта в Україні — йдеться про діяльність юриста з 2006 по 2017 роки, коли він, за даними звинувачення, отримав 30-60 мільйонів доларів за консультування українських політиків.

Сторона звинувачення планує надати близько 1,5 тисячі доказів. Процес судового розгляду триватиме близько трьох тижнів. Перелік доказів внесли до федерального суду у Вашингтоні ще 24 серпня — докладної інформації за цими доказами немає. Відомо, що в назвах деяких з них фігурує лобіст від Демократичної партії Тоні Подеста і колишній юрист Білого дому Грегорі Крейг.

Манафорту пред’явили сім звинувачень у змові проти США, відмиванні коштів, проведенні лобістської діяльності без відповідної реєстрації, тиску на свідків ті наданні неправдивої інформації.

Нагадаємо, наразі у федеральному суді штату Вірджинія триває ще один судовий розгляд проти Манафорта. Суд присяжних вже визнав його винним за вісьмома пунктами, пов’язаними з фінансовими махінаціями. Рішення по десяти інших пунктах звинувачення поки не винесено.

Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні щодо можливих незаконних зв’язків виборчого штабу Трампа з російським керівництвом.

Манафорт також перебуває під слідством за можливі порушення податкового законодавства та відмивання грошей, зокрема, й в інтересах Януковича. 30 жовтня 2017 року Манафорт здався ФБР. Йому пред’явили звинувачення за 12 епізодами.

Заборона

суд трамп янукович манафорт

Знак гривні
Знак гривні